středa 12. srpna 2009

Confessions of a Shopaholic


tílka Nike (růžové a zelené) - 21  (po mnoha slevách ze 40 dolarů) = 420 Kč

tričko roxy - 12,50 (po mnoha slevách) = 225 Kč

tenisky Adidas - 49,99 (původně 69) = 900 Kčtričko Burton - 12,50 (po mnoha slevách) = 225 Kčtričko Volcom - 12,5O (po mnoha slevách) = 225 Kč

šaty JCPenny - 29,90 (původně 50) = 540 Kč

Ano, je to tu! Ten toužebně očekávaný den. Sen milionů dívek po celém světě. Spolu s mou nákupní euforií přichází stručný popis nakupování „po americku“ krok po kroku.
UPOZORNĚNÍ: Pokud si pod nadpisem „Báječný svět shopaholiků“ představujete Carrie Bradshaw , kráčející po 5. avenue s taškami Dior, Channel a Luis Vuitton, tento článek není pro vás. Tento článek je určen všem, kteří milují obří obchodní domy, značky a slevy, slevy, slevy…
Krok č.1: Nasednout do obřího auta (Nač chodit pěšky, když máme auto…)
Poté, co si vyberete jedno ze 7 sedadel ve vašem monstrozním americkém autě, přichází čas zeptat se:“Jak daleko je obchodní centrum?“. „Not so far (Kousek./Nedaleko.)…“ Pro mě znamená kousek 10, maximálně 20 minut. Ne však pro Američany. Pokud jedete pouze kousek, znamená to nezbytný nájezd na dálnici, míjení tisíců fastfoodů, walmartů, K martů a dollar shopů po dobu minimálně 40, popř. 50 minut. Zpříjemnit si cestu samozřejmě lze, nejlépe myšlenkou, že už tam přeci musíme být, když je to jen „kousek“‘!
Krok č.2: Zaparkovat
Před příletem do USA bych se jen stěží odvážila věnovat v článku o nakupování parkování zvláštní odstavec, ale parkování po americku rozhodně stojí za zmínku. Cílem Američanů není kupodivu zaparkovat co nejdříve, nýbrž umístit jejich obří vozítko co nejblíže vchodu, ideálně hned do první řady, přestože čekací lhůta na dobré místo, může být nejen velice dlouhá, ale i plná vzájemných nadávek mezi řidiči. Přechod mezi klimatizovaným autem a též klimatizovaným nákupním centrem je pro ně vražedný.
Krok č.3: Prožít nákupní slast na 100%
Po únavné cestě a neméně otravném parkování přichází satisfakce v podobě několika desítek mně neznámých obchodů. Jak všichni víme, Amerika je země melagomanská, tudíž ani při nakupování se netroškaří. Pokud by vás nedejbože chytly evropské minimalistické manýry, všudypřítomné množstevní slevy vás vrátí zpět do americké reality.
V Americe se tedy rozhodně nevyplatí nakupovat tu jedno tričko, tu svetřík, tu sukni… Cílem je najít obchod, který vám sedí a obléci se od hlavy až k patě. Zde je příklad množstevních slev: Základní cena trička je 14,99 dolarů = 270 Kč (po slevě ze 23 dolarů = 414 Kč). Kup 2 a více triček a každé tě bude stát jen 12,50 dolarů = 225 Kč./ Základní cena trička je opět 14,99 dolarů a džín cca 30 dolarů = 540 Kč. Kup 3 trička a 2 džíny a celý nákup máš za 80 dolarů = 1440 Kč.
Krok č.4: Ukojit hlad = najít nejbližší Mc Donalds
Pokud se hodláte jako každý průměrný Američan nasytit v jedné z poboček světoznámého fastfoodu Mc Donalds, ne v každém obchodním domě uspějete. Ač má hostmum hledala Mc Donalds ze všech sil, kde nic tu nic. Musely jsme dát zavděk zdravější formě stravování ve fastfoodo – restauraci, jejíž jméno jsem si jako obvykle nezapamatovala. Objednala jsem si „výhodné menu“ za 9,99 = 180 Kč skládající se ze salátu s kuřecím masem, nápoje dle vlastního výběru (moje volba: citronáda) a zmrzliny též dle vlastního výběru (moje volba: oříškovo – karamelová s karamelovou polevou). Roseanne si pochutnala na toastech s masem, barbecue omáčkou a sýrem, hranolkami a též nápojem a zmrzlinou. Jelikož je rodilá Američanka, nechala si zabalit jeden toast s sebou (krabice v ceně jídla), aby měla místo na zmrzlinu...

Doufám, že si po přečtení mého „Nakupování po americku ve 4 krocích“ dovedete živě představit tu radost z množstevních slev a obdivujete mé úlovky.




5 komentářů:

  1. Ahoooj, páni to oblečení je skvělý.Ty budeš kočka, až dorazíš:D:D.Ceny sou skvělý, i bez slevy sou přijatelný, tak teď už chápu, proč sis tam vzala svejch věcí tak málo:)

    Kačka H.

    OdpovědětVymazat
  2. já nechápu, proč jsem si vůbec ňáky oblečení z ČR vezla:)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow tak tohle nakupování Ti opravdu závidím :)
    Jen kvůli bodu 2 jsi nemuslea jezdit do Ameriky, ten můj otec praktikuje už co pamatuju :D
    Jinak se měj pěkně a zas nám napiš ;)
    Lucka :P

    OdpovědětVymazat
  4. Ahooj moc super blog... Za 2dny odlítám směr Pensylvánie a chtěl jsem se zeptat, jestli by jsi sem nepřidala odkaz na můj blog. www.wojtaaa.blog.com Mockrát díky a hodně štěstí v Americe. Vojta (klimenta.v@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  5. tak to budeme skoro sousedi:) jdu přidat tvůj odkaz na blog

    OdpovědětVymazat